Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Denetimlerini Aralıksız Sürdürüyor

Gülnar Kaymakamlığının talimatları doğrultusunda, Belediye Başkanımız Alpaslan ÜNÜVAR 'ın koordinesinde, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Koronavirüs hastalığına karşı ilçemizde almış olduğumuz tedbirler kapsamında;
# İlçemizde faaliyet gösteren fırın, market, bakkal vb. iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirerek, ekmeklerin hijyen kurallarına uygun, el değmeden poşetlenmesi konusunda uyarıda bulunduk. Ekmek satışının fırın, market ve bakkal dışında iş yerlerinde yapılmaması konusunda iş yerlerine tebligat yapılmıştır.
# Ekiplerimiz tarafından Pazar yerinde vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak ve koronovirüs hastalığına karşı önlem amacıyla denetim yapıldı.Ürünleri seçtirmeyerek satmaları hakkında uyarılmıştır. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza el dezenfektanı ile elleri dezenfekte edilip, eldiven dağıtılarak eldiven takmaları konusunda uyarılmıştır. Ürünler ve vatandaşlar arasına şerit çekilerek gerekli mesafe önlemi alınmıştır.
# İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince Pazar yerinde esnaflarımıza giyim, oyuncak, süs eşyası vb. zaruri ihtiyaç olmayan maddelerin satışının yapılmaması konusunda tebligat yapılmıştır.
# Manavların ürünlerini seçtirmeyerek ve poşetlenerek satmaları hakkında uyarılmıştır.
# 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmaması, çıkanların evlerine gitmeleri konusunda uyarılmıştır. Alışveriş ihtiyaçları olan vatandaşlarımızın alışverişleri kendilerine yaptırılarak evlerine bırakılmıştır.