GÜLNAR’DA LAVANTA BAHÇELERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar, Gülnar Kaymakamımız Sayın Mustafa Ayvat, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bardat Yaylasında iki yıl önce Ulu Kardeşler tarafından kurulan Lavanta Bahçesini gezerek lavanta ile ilgili inceleme yapıp bilgi aldılar.
Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar yaptığı açıklamada; “Geçen yıl da Lavanta bahçesini gelip görmüştük, bu konuda Gülnar Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Kent Konseyi ile birlikte Lavanta Yetiştirici ile ilgili; Lavanta Kokulu Köy Projesi Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Sağdaş Beyin katılımı ile Konferans düzenleyip, Lavanta Bahçesinde ve yetiştirmek isteyen vatandaşlarımızın bahçelerinde incelemelerde yaptırmıştık. İlçemizde geçen yıl bir dönüm olan Lavanta Bahçesi bu yıl parçalar halinde 150 dönümü geçmiş bulunmakta ve son baharda katlayarak devam edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle Köseçobanlı ve Bardat Bölgesinin Elma ve diğer Meyve ağaçlarının çiçek döneminde Tarımsal dondan etkilendikleri için ürün almakta sıkıntı çeken çiftçilerimiz için alternatif bir ürünün bu bölgede çoğalması,yayla turizmi açısından, devam etmekte olan arıcılığın daha da fazlalaşması açısından önem arz etmektedir. Ulu kardeşlere Lavanta yetiştiriciliği konusunda Öncü oldukları için teşekkür ederim” dedi.