İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat İçin Veda Yemeği Düzenlendi

2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Gümüşhane- Kürtün Kaymakamlığına atanan Kaymakamımız Sayın Mustafa Ayvat için Gülnar Belediyesi tarafından veda yemeği düzenlendi.

İlçemizde yaklaşık iki yıldır görev yapan ve Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlık görevine atanan İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Ayvat için veda yemeği Gülnar Mesire Alanında gerçekleşti.

Programa; İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat, Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Büyükbaş, Hakim Kübra Pala Ayvat, Hakim Mesut Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Furkan Fahri Altıntaş, İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, Muhtarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Veda yemeği sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar,  “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Vedaları çok fazla sevmiyoruz.  Vedalar hüzünlü olur. Sayın Kaymakamımızı hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz. Neticede bu görevler birileri tarafından yapılacak, bu makamlar mevkiler boş kalmayacak. Ama gidenler bıraktıkları eserlerle anılacaklar. Bizler de Sayın Kaymakamımızı yapmış olduğu çalışmalarla saygıyla, iyi bir şekilde anacağız. Ben kendilerine Gülnar halkı adına, sizler adına vermiş oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. İnşallah gittikleri yerler sizleri,  bizleri aratmaz. Orada çok mutlu olup, güzel hizmetler yaparlar. Gülnar Kaymakamlıkta olsun, adliyede olsun çok güzel bir basamak. Buradan giden insanların yüksek makamlara, mevkilere geldiklerini biliyoruz. İnşallah Sayın Kaymakamımızın da bahtları açık olur, bu görev hayırlı uğurlu olur. Kendilerine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat yaptığı konuşmada; “ Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar Bey’in tertiplemesi sonucu düzenlenen veda yemeğimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2018 yılının Ekim ayında Kaymakamlık kursu sonucunda Gülnar İlçesine kura ile atandım. Başlangıçta açıkçası Gülnar ismini hiç duymamıştım. Daha sonra Mersin de şirin güzel bir ilçe olduğunu gördüm. Daha sonra dünyanın her yerinde, Türkiye’nin her yerinde bir Gülnarlı olduğunu müşade ettik. İki yıl gibi bir süre zarfında bütün vatandaşlarımıza adil bir yönetim sunmak gayesiyle biz burada göreve başladık. Değerli vatandaşlarımıza kapımız daima açık oldu. Gülnar benim hayatımda çok önemli bir yere sahip oldu. Çünkü burası benim asaleten görev yaptığım ilk ilçe. Vatani görevimi burada görev yaparken icra ettim. Kıymetli eşimle Gülnar’da hizmet ederken evlendim. Tabi bu iki yıllık bir süre içinde elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Akkuyu gibi Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi ilçemizde yapılıyor. Kayrak tarafında rüzgar güllerinden enerji üretimi var. Şimdi inşallah Kuskan tarafında Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi üretimi olacak. Yani Gülnar’ın geleceği ile alakalı baktığımızda Gülnar’ın çehresini geliştirecek çok önemli yatırımlardan bir tanesi bu. Tarımsal anlamda baktığımızda  kuş üzümü (kişniş) ile alakalı çok önemli bir hazineye sahibiz. Fakat bunu öne çıkarmamız lazım diye düşündük. Yaklaşık bin ton civarı rekoltesi olan mahallelere sahibiz. Bu anlamda eğer biz bu hazineyi değerlendirebilsek tarımsal alanda da Gülnar’ı yüksek seviyelere taşıyabileceğimizi bildiğimiz için ilk defa Gülnar’da kuş üzümü kişniş kooperatifi kurduk.  İnşallah Çukurasma tarafına TKDK’dan bir hibe karşılığında paketleme ve eleme tesisi kurulacak.  Diğer yandan yine Sayın Bakanımız ve Sayın valimizden aldığımız söz var, İnşallah ilçemizde organize sanayi bölgesi de kurulacak, bununda adımlarını attık. Kent Konseyi Başkanımız Selami Bağca Bey’in girişimiyle doğalgaz çalışmalarımız oldu. Pandemi sürecinde ciddi çalışmalarımız oldu. Biz daha Türkiye koronavirüs ile tanışmadan önce Belediye Başkanımız , Başhekimimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzle toplantı gerçekleştirdik. Özellikle maske üretme konusunda bizler elimizi taşın altına koyduk, Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar finansman desteğini verdi ve Türkiye’ de bu alanda bir öncülük yaptık.  Diğer illerde ve ilçelerde maske anlamında sıkıntı yaşandı ama biz ilçe olarak maske bolluğu içinde yüzdük. Gülnar Belediyemiz bu süreçte Korona Savaşçıları ekibi kurarak her gün dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Ben çalışmalarından dolayı tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  İki yıl burada beraber olduk bizi bağrınıza bastınız. Bizde Gülnar’ın bir hemşerisi olduk, buranın kalbimizde ayrı bir yeri var. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Sizlerle tanışmış olmak görev yapmış olmak benim için bir şerefti. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar hizmetleri anısına İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat’a hediyeler takdim etti. Program sonunda İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

1987 kez okundu