KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE GENELİ EN YOĞUN DENETİM KAPSAMINDA GÜLNAR’DA DA COVİD-19 TEDBİRLERİ DENETİMİ YAPILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye göre, ülke genelinde olduğu gibi bugün Gülnar’da da Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR ve kurum amirlerinin de katılımıyla “Covid- 19 Tedbirleri Denetimi” yapıldı.

Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince oluşturulan gruplar halinde ilçe merkezinde ve mahallelerde denetim gerçekleştirildi.

Ekipler bu kapsamda iş yerleri, marketler, camiler,  Pazar yerleri, toplu taşıma araçları, ticari taksiler, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, kuaför, berber, güzellik merkezleri ve tüm yaşam alanlarında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallar ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin denetimlerini gerçekleştirdiler.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye göre ülke genelinde olduğu gibi kurum amirlerimiz ve ekiplerimiz ile birlikte Gülnar’da da salgın ile mücadele denetimimizi gerçekleştirdik. Uyulması gereken kurallar hakkında uyarılarda bulunduk. Bizler Belediye olarak koronavirüs hastalığının ülkemizde ilk görülmesinden bu yana “Korona Savaşçıları” dezenfekte ekiplerimiz, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, maske üretim ve diğer tüm ekiplerimizle koronavirüs ile mücadelede aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Vatandaşlarımızın da sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları ve hijyene özen göstermelerini rica ediyoruz. Salgın tehlikesi geçmiş değil, koronavirüs ile mücadele devam ediyor.  Kurallara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.