Gülnar Belediyesi 2022 Yılı İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Gülnar Belediye Meclisi 2022 yılının ilk meclis toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşimini Meclis Birinci Başkan Vekili Sayın Mehmet KIRIT  Başkanlığında Belediye meclis üyelerinin katılımlarıyla Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

GÜNDEM MADDELERİ

1-) Açılış ve yoklama.

2-) Mazeret dilekçelerinin oylanması.

-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

3-) Saygı duruşu ve İstiklal marşı.

4-) Bir önceki aya ait Meclis karar özetinin doğruluğunun onaylanması.

-Yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

5-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih ve 4462 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince 2022 yılı Meclis toplantı günü, tatil ayı, toplantının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi, meclis gündemlerini, çalışmalarını ve karar özetlerini sosyal iletişim ağı ( whatsapp, bip, telegram vb. ) iletişim ağı aracılığıyla gönderilmesi teklifinin görüşülmesi.

-Her ayın ilk mesai günü saat 14:00’de, Ağustos ayında tatil olarak,  meclis gündemlerini, çalışmalarını ve karar özetlerini sosyal iletişim ağı ( whatsapp, bip, telegram vb ) iletişim ağı aracılığıyla gönderilmek üzere ve toplantının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

6-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih ve  4463 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi gereğince Meclis Başkan ve üyelerine 2022 yılında ödenecek Huzur Hakkı ücretinin görüşülmesi.

-Yapılan açık oylamada Plan ve Bütçe Komisyonuna Havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

7-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih ve 4464 sayılı teklifi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyeliği seçiminin görüşülmesi.

-Yapılan gizli oylamada MHP grubu adına İsmail COŞKUN, AK Parti grubu adına Mehmet KIRIT ve CHP grubu adına Fuat MİRİ Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

8-) Yazı İşleri Müdürlüğünün 29.12.2021 tarih ve 4525 sayılı teklifi; Gezende Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı KÜÇÜK’ün 20.12.2021 tarih ve 5001 sayılı dilekçesine istinaden mülkiyeti belediyemize ait olan Gezende Mahallesi 122 ada 1 parsel üzerinde bulunan köy konağının ve Bardat Küme evleri 147 ada 13 parsel üzerinde bulunan muhtarlık binasının Gezende Mahallesi muhtarlığına muhtarlık binası olarak kullanılmak üzere elektrik, su ve diğer giderlerinin Gezende Mahallesi muhtarlığınca karşılanacak şekilde 1 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi.

-Yapılan açık oylamada  1 yıllığına tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

9-) İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih ve 4479 sayılı teklifi; 2022 Mali yılı inşaat, ruhsat ve imar harçları tarife ücretinin görüşülmesi.

-Yapılan açık oylamada Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

10-) Mali Hizmetler Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih ve 4479 sayılı teklifi; 2022 Mali yılı düğün yerleri ücret tariflerinin görüşülmesi.

11-) Dilek ve temenniler.

Ek Gündem Maddeleri;

1.Ek Gündem Maddesi: Fen İşleri Müdürlüğünün 03.01.2022 tarih ve 4554 sayılı teklifi; Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Onarım Dairesi Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantıda alınan karar gereğince Zemin açma ücret tarfilerinde tutarlığın sağlanması amacı ile tarfileri ortak belirleme kararı alınmıştır. 2464 sayılı Belediyesi Gelirleri Kanunda belirtilen alt ve üst sınırlar dikkate alınarak hazırlanan Müdürlüğümüzün 2022 mali yılında uygulnacak olduğu ücret tarifesinin görüşülmesi.

- Yapılan açık oylamada ilgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

2. Ek Gündem Maddesi: Yazı İşleri Müdürlüğünün 03.01.2022 tarih ve 4561 sayılı teklifi; Belediye Başkanlığımız ile T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ( Doğa Koruma ve Milli Parklar ) VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü ile yağılan protokolün 8. Maddesine göre Gülnar ilçesinde av ve yaban hayvanlarının korunması amacı ile Azıtepe Devlet Avlağı içerisinde gözlem yapılabilecek Azıtepe Zirve Mevkiinde aşağıdaki özelliklerde sıfır bir konteyner ve tertibatlarının Gülnar Belediye Başkanlığı tarafından alınarak Mersin Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir. Hibe işlemi yatırılan para tutarı konteyner fiyatına ulaşması durumunda gerçekleşecektir. ( 3*7=21 metrekare büyüklüğünde 2 oda, wc, duş, mutfaklı, v çatı+125 cm. verandalı olacaktır. Dış duvarları fırın boyalı galvaniz sac kaplamalı iç duvarları ve tavanı pvc lambir kaplamalı olacaktır. Konteyner içine 2 adet açılır kapanır çekyat, 1 adet buzdolabı, 1 adet televizyon, 2*280 amper akü, 4*280 panel, 3 kW invekör ) Konteyner ve tertibatlarının alınması ve alınan malzemelerin T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ( Doğa Koruma ve Milli Parklar ) VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğüne hibe edilmesi ile ilgili her türlü işlemi yapmak için Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR’a yetki verilmesinin görüşülmesi.