GÜLNAR BELEDİYESİ ZABITASINDAN MARKETLERE DENETİM

Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelindeki marketlerde temel gıda ürünlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz sonrası özellikle ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda ürünlerinde yaşanan spekülatif ve haksız artışların önüne geçmek amacıyla ilçemizde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlere yönelik  denetim gerçekleştirdi.

Denetim kapsamında ekipler raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını da karşılaştırıp, etiketsiz ürünler ve son kullanma tarihi konusunda kontrolleri de gerçekleştirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülnar Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR; “Son günlerde ayçiçek yağı başta olmak üzere yağ çeşitlerinde ve bazı temel gıda ürünlerinde spekülatif ve haksız fiyat artışlarına şahit olmaktayız. Buna ilçemizde izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerimizin vatandaşların yanında olacağına inanıyoruz. Fakat olası ihlallere karşı fahiş fiyat farkı oluşan ürünler, raf ve kasa fiyatları arasındaki fark ile etiketsiz ürünler ve stokçuluk yapılması gibi konularda zabıta ekiplerimiz denetimlerde bulundu. Vatandaşlarımızı haksız fiyat artışlarına karşı kararlı bir şekilde korumak için denetimlerimize devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.