KAYMAKAM KILIÇASLAN VE BAŞKAN ÜNÜVAR GAZİ VE AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Gülnar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında, Aydıncık Kaymakamımız, İlçe Kaymakam Vekilimiz Sayın Muhammet KILIÇASLAN ve Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir araya geldiler.

Gazilerimiz onuruna düzenlenen kahvaltı programına; Aydıncık Kaymakamımız,  Gülnar İlçe Kaymakam Vekilimiz Sayın Muhammet KILIÇASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR, Gülnar Cumhuriyet Savcısı Sayın Yavuz ERTUGAY, kurum amirlerimiz, kahraman gazilerimiz ve kıymetli aileleri katılım sağladı.

İlçe Kaymakam Vekilimiz Sayın Muhammet KILIÇASLAN programda yaptığı konuşmada; “Şehitlik mertebesinden sonra en yüce mertebe gaziliktir. Sizler, gözünüzü kırpmadan vatan için canınızı ortaya koydunuz. Sizlere minnettarız. Bu vatan kolay kurulmadı. Binlerce yıllık tarihimizde yüz binlerce şehit verdik, yüz binlerce gazi verdik. Vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Programa katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Programa ev sahipliği yapan başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR programda yaptığı konuşmada; Gazilik; cesaretin, dirayetin, hamiyetin, ferasetin, fedakarlığın simgesi; kahramanlığın muazzam sinesidir. Ülkenin her karış toprağına terini ve kanlarını akıtarak tarihe altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehitliği göze alan gaziler ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Başımızın tacı siz gazilerimizle ve kıymetli aileleriyle bir arada olduğumuz için mutlu ve gururlu hissediyoruz. Şehit ve gazilerimiz, vatanımız için canlarını, kanlarını verdiler. Millet olarak minnettarız. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan 'Gaziler Günü'nü kutluyor, Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyorum” dedi.